TiBoKa! inzending prijsvraag Panorama Lokaal (zie ook 20 febr.)

Op 14 juli 2020 is onze prijsvraaginzending ingeleverd bij het College van Rijksadviseurs.
Tilburg Boven het Kanaal, kortweg TiBoKa, is onze (werk)titel voor de versterking van Tilburg-Noord.

De grote opgaves in Tilburg-Noord kennen geen pasklaar antwoord, die gaan niet over fysieke kwesties maar over maatschappelijke problemen als armoede, veiligheid, toekomstperspectief, meedoen. We hebben bij bewoners veel energie, (wils)kracht en ambitie gevonden in Tilburg-Noord, die kunnen en moeten een weg vinden om de wijk zichtbaar te maken en betekenis te hebben voor het dagelijks leven van de bewoners. De ruimtelijke component van het vraagstuk is een motor om optimisme, daadkracht en ondernemerschap bij de bewoners van Tilburg-Noord zichtbaar te maken en verder te versterken. De kracht van verbeelding is brandstof voor verandering, TiBoKa is die verbeelding.

We hebben gesproken met heel veel kartrekkers binnen en buiten organisaties, mensen die een droom in Tilburg-Noord willen verwezenlijken en niet bang zijn voor de hobbelige weg naar realisatie. Ons team is in de afgelopen maanden de “tijdelijke” pen geweest die hun droom verbeeldt en creatief verbindt met andere gebiedsambities. Onze prijsvraaginzending TiBoKa laat zien wat er kan ontstaan als al die concrete losse initiatieven samen komen, gebundeld worden en leiden naar concrete kansen die morgen al benut kunnen worden. De initiatiefnemers zijn er al, de idealen zijn heel concreet en realistisch, TiBoKa laat zien hoe Tilburg-Noord, grotendeels op eigen kracht, groeit naar een trotse wijk met eigen identiteit en toekomstmogelijkheden voor de bewoners van nú.
De verbeelding en synergie van hun ambities en idealen in de inzending TiBoKa zullen kwartiermakers en hun achterban helpen om ook n
á Panorama Lokaal stappen te blijven maken. Wij blijven daar erg graag intensief bij betrokken!!

zie voor onze inzending/projectplan en de toelichting:  https://www.tiboka.nl/tiboka-inzending-nl/
zie voor een korte introductie: TiBoKa_samenvatting
benader ons s.v.p via het contactformulier als U interesse hebt in onze plannen, tekeningen, schetsen voor Tilburg Noord/TiBoKa. 

Team TiBoKa:
7 professionals uit uiteenlopende vakgebieden zijn, begin januari 2020,  door hun interesse en betrokkenheid bij de stad Tilburg (en Tilburg-Noord in het bijzonder) bij elkaar gebracht:

Ed Bergers, Baudoin van Alphen Bergers architecten interieurarchitecten

Ton van der Hagen, Archistad

Berny van de Donk, Donk, bouwen met verhalen

Koj Koning, sociaal geograaf

Esther Kruit, Kruit | Kok landschapsarchitecten

Mariëlle Kok, Kruit | Kok landschapsarchitecten

Marc Okhuijsen, Zonnova / Reciprocité

De teamleden hebben ieder een eigen professionele werkkring, zijn geen collega’s binnen één bureau. Praktisch gezien wellicht minder handig, inhoudelijk gezien echter heel uitdagend en passend bij de vraag om een multidisciplinaire benadering.

 

Leave a Comment