Past precies!!

Opgeleverd! In Goirle, 19 juni 2020.

Een nieuw woonhuis op een prachtig 120 meter diep Perceel, met een brede schapenweide achter de woning, uitkomend op een waterloop en het heidelandschap als uitzicht!!!

Hoe hebben we de opgave benaderd?

Het bestemmingsplan gaat uit van een kleinschalige bouwmassa aan de straatzijde, de toegestane goot- en nokhoogte zijn hier op afgestemd en bescheiden. Compensatie voor het woonvolume is te vinden in de gebouwdiepte van de woning.
Ingesloten tussen twee belendingen betekent dit een langgerekt woonhuis in de diepterichting van het perceel, met hoofdzakelijk lichttoetreding vanaf de voor- en achtergevel. Een getrapte doorsnede zorgt voor daglicht mídden in de woonkamer met bijgevolg de mogelijkheid voor een terras op de 1e verdieping, als buitenruimte van de hoofdslaapkamer, met uit- en overzicht op tuin en landschap!!

Het ontwerp kent een Voor- en Achterhuis: het Voorhuis aan de straatzijde is uitgevoerd in ruwe baksteen, vol gevoegd, geheel wit geschilderd. Het Achterhuis is gemaakt in strakke antracietkleurige steen, verdiept gevoegd, met grote daglichtopeningen, als contrast met het besloten Voorhuis.

Het dakvlak van het Voorhuis is bekleed met vlakke keramische pannen, vanaf de goot eerst verticaal en vervolgens met knikpannen overgaand in een hellend dakvlak; de dakgoot en de omlijsting van de dakkapel vormen in deze straatgevel één doorlopende overgang tussen dakvlak en gevelvlak.
Op de begane grond loopt de gevel rondgebogen om, een vloeiende beweging naar de voordeur. Het bouwvolume van de 1e verdieping is breder en zorgt er, door de overstek, voor dat de rondgebogen entree droog en beschut is.

Flexibel
Aan de landschap-zijde wordt gewoond, in een open sfeer, met uitloop naar de tuin en de schapenwei. Slapen is gesitueerd op de eerste verdieping, een royale multifunctionele ruimte op de tweede verdieping. Slapen moet t.z.t. ook op de begane grond kunnen plaatsvinden, uiteraard inclusief badkamer. De woning is daar al op voorbereid. Ruimte is te vinden in de werkkamer/muziekruimte aan de straatzijde; deze is apart van de woonkamer te gebruiken met de verkeersruimte als (geluids)buffer.

De installatie is voorbereid op een warmtepomp met vloer-/laag temperatuurverwarming. De hoog rendement CV ketel wordt ingewisseld voor een warmtepomp zodra de experimenteerfase daarvan voorbij is. Elektrisch (inductie)koken, zonnepanelen op hoogste dak (9 stuks) isolatie-eisen conform Bouwbesluit. Er zijn duurzame bouwmaterialen toegepast, recyclebaar waar mogelijk.

De Constructieadviezen zijn verzorgd door Adviesbureau Markslag-Beljaars (AMB), de bouwwerkzaamheden zijn uitgevoerd door aannemersbedrijf N. van Laarhoven, Goirle.

 

Leave a Comment