Botenhuis roeivereniging TOR is in gebruik!

De Tilburgse Open Roeivereniging (TOR) heeft een nieuw Botenhuis. Het is gerealiseerd in de periode april-september 2023 door STB Steenbergen Bouwwerken, daarbij geholpen door vrijwilligers van de roeivereniging. Als lid van de bouwcommissie en als architect heeft Ton van der Hagen (Archistad) actief bijgedragen aan het ontwerp, begeleiding van de bouwactiviteiten en de communicatie met de achterban van TOR.
Naast een botenhuis dat geschikt is voor de opslag van 100 boten bevat de nieuwbouw ook een bestuurskamer, bergruimte en een grote trainingsruimte t.b.v. roeimachines (ergometers) en krachttraining. In het botenhuis is een insteekvloer aangebracht t.b.v. opslag van accessoires, roeimaterialen, los meubilair. Er is, als onderdeel van het Botenhuis ook een werkplaats opgenomen voor de Materialen Commissie, hier worden roeiboten hersteld en onderhouden. De ruimte is 5 x 20 mtr, de langste boot (een zgn. “acht”) kan ongedeeld in deze ruimte aangepakt worden.
Het bestaande clubhuis is in 2003 gerealiseerd naar een ontwerp van Studio van Laarhoven, uitgevoerd in onbehandeld hout, prachtig afgestemd op de bosachtige omgeving.
Het nieuwe Botenhuis sluit daar nu op aan: Siberisch lariks is het verticale gevelmateriaal t.p.v de aansluiting op het clubhuis, voorzien van geschaafde regels die de gevels van reliëf voorzien.
De achterbouw is uitgevoerd in een bosgroene sandwichplaat (microline), t.p.v de verticale sprong tussen 2 hellende daken zorgen licht-doorlatende panelen voor diffuus daglicht in het Botenhuis.

Leave a Comment