als Nieuw!!

Opgeleverd, Hilvarenbeek, 17 april 2020!

Op het hoekperceel heeft het vrijstaand woonhuis met garage (anno 1958) een gedaantewisseling ondergaan, in combinatie met ingrijpende bouwfysische en bouwkundige maatregelen.
De gevels van woning en garage zijn opnieuw ingedeeld en vervolgens aan de buitenzijde voorzien van geïsoleerd gevelstucwerk; alle daken zijn aan de binnenzijde voorzien van isolatie.

2018

De gehele begane grondvloer is vervangen door een nieuwe geïsoleerde betonvloer met vloerverwarming die gevoed wordt door een warmtepomp. Zonnepanelen (16 stuks) leveren voldoende elektrische voeding voor de installaties in de woning. Er zijn duurzame bouwmaterialen toegepast, recyclebaar waar mogelijk. De woning is gasloos gemaakt, de gasaansluiting is opgeheven!

Het ontwerp voorziet in een nieuwe woonkamer, aan de achterzijde, in de “oksel” tussen garage en woonhuis; Voor de opdrachtgevers is dit een prima ontwerpingreep; het is vooral hun wens om, met behoud van privacy de woonruimte te vergroten met zoveel mogelijk wisselwerking met de tuin.
De puien van deze woonkamer-uitbreiding zijn “trapsgewijs” geplaatst en maken samen met de vloeiende gebogen lijn van zowel de luifel als de terrasvloer de verbinding tussen de woning en de voormalige garage. Er is optimaal uitzicht op de tuin, besloten voor de wereld van buitenaf. Terrasdeuren zorgen er voor dat de nieuwe woonkamer en de tuin één beleefbare eenheid vormen.

De bestaande garage is, met hoog kapprofiel omgezet in de Achterkamer, met betrekkelijk gesloten gevels en middels “verstopte” schuifdeuren wel/niet te betrekken bij de nieuwe woonkamer.
De eetkamer en de keuken vormen één geheel, zijn georiënteerd op beide straatzijden en zijn ruimtelijk verbonden met de nieuwe woonkamer.

Alle verblijfsruimten bevinden zich van oudsher op de begane grond, de ruimte onder de kap is uitsluitend bergzolder.

Adviesbureau Markslag-Beljaars (AMB) heeft de constructie-adviezen verzorgd, Aannemer- en Timmerbedrijf Michielsen B.V. heeft de bouwwerkzaamheden uitgevoerd.

 

 

2020!

 

 

Leave a Comment